RAZVOJNA ORGANIZACIJA ZAŠTITE POTROŠAČA - jedini savez udruga za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj

Konstituirajuća sjednica Savjeta za razvoj c/d
Osmi saziv Savjeta za razvoj civilnog društva u čijem radu sudjelujemo kao član (Gordana Lukić) i zamjenik (Sanja Keretić) iz područja zaštite potrošača na prijedlog udruga i drugih organizacija civilnog društva
Razvojna organizacija zaštite potrošača
Provedeno „Strateško planiranje“ aktivnost „Potrošačke snage“
Obilježena 20. obljetnica djelovanja NZRCD
U ponedjeljak 06.11.2023. godine u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, održana je svečanost kojom je obilježeno 20 godina djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Razvojna organizacija zaštite potrošača
Skupština Razvojne organizacije zaštite potrošača
Međimurska županija
Župan primio predstavnike udruga za zaštitu potrošača
Consumer dialogue in Croatia
Novi zakonodavni paket EU u području zaštite prava potrošača – Što EK poduzima za zaštitu potrošača?
Komunikacijsku ured - EU bira sigurnu hranu

Komunikacijsku ured - EU bira sigurnu hranu

Poštovani,

obraćam Vam se u povodu edukativne kampanje namijenjene potrošačima, koja se pod nazivom „EU bira sigurnu hranu" bavi sigurnošću hrane kao jednom od najvažnijih stavki potrošača u odabiru i pripremi hrane. Cilj je ove kampanje, koja se provodi među potrošačima u deset europskih zemalja (Hrvatska, Italija, Španjolska, Austrija, Latvija, Poljska, Portugal, Finska, Grčka i Cipar), educirati potrošače o relevantnim temama iz područja sigurnosti hrane te ih potaknuti da se informiraju i kritički promišljaju prilikom svakodnevnog odabira namirnica.

Kampanju u Hrvatskoj provode Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), dajući na ovoj stranici [1] preporuke kako izbjeći bolesti koje se prenose hranom, održavati higijenu hrane, smanjiti njezino bacanje, zašto je važno izbjegavati akrilamid, čitati deklaracije i druge savjete iz područja sigurnosti hrane koji potrošačima mogu pomoći u svakodnevnom odabiru, rukovanju, pripremi i skladištenju hrane.

U tu svrhu izrađen je niz materijala, među kojima i edukativni video kulinarskog dvoboja dvoje poznatih europskih chefova (Finkinje Pipse Hurmerinte i Portugalca Fábija Bernardina), kojima dvoje znanstvenika odnosno stručnjaka pomaže dajući savjete o sigurnosti hrane, a jedno od njih je i stručnjakinja iz Hrvatske. Video na zabavan, ali edukativan način približava temu sigurnosti hrane potrošačima, savjetujući na što trebaju pripaziti pri svakodnevnom rukovanju namirnicama te daje korisne preporuke, primjerice za najbolje čuvanje maslinovog ulja ili sigurno posluživanje sira na sobnoj temperaturi.

S obzirom da je sigurnost hrane važna tema za svakog potrošača i da Vaša organizacija ima iznimnu važnost u njihovu informiranju, bilo bi nam zaista drago da nas podržite i pomognete nam u educiranju i informiranju potrošača o ovoj temi.

To možete učiniti dijeljenjem ovog videa koji se može preuzeti na linku [2], a ima tri verzije različitog trajanja. Cjelokupni video traje 10-ak minuta, a uz to su dostupne verzije od 15 i 30 sekundi kao poziv potrošačima da video pogledaju na službenoj stranici [3]. Bili bismo zahvalni kad biste video u nekoj od verzija koja Vam najbolje odgovora podijelili na svojim komunikacijskim kanalima, kao što su primjerice društvene mreže ili web. Cilj nam je svakako doseći i educirati što više potrošača u Hrvatskoj, a nadamo se da će to uz Vašu pomoć biti ostvarivo.

Ako mislite da bi ova tema mogla biti zanimljiva potrošačima koji Vas prate, dodatne materijale u vidu vizuala možete pronaći na poveznici i slobodno ih, ako to želite, podijeliti na vašim kanalima: https://drive.google.com/drive/folders/1ilc5G07c8v_EIjg_vxh2w59b_ZYQqUDl?usp=sharing [4]

Unaprijed najljepše zahvaljujem na Vašem odgovoru i pomoći te se nadamo Vašoj podršci.

U svakom Vam trenutku stojim na raspolaganju za sva pojašnjenja i dodatne informacije.

Srdačno,

Vana Lešić


m. +385 98 189 6195
t. +385 1 6551 244
Jurišićeva 19
10000 Zagreb, Hrvatska
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.commoffice.hr[5]

Related Articles

Donatori

Free Joomla! templates by Engine Templates