RAZVOJNA ORGANIZACIJA ZAŠTITE POTROŠAČA - jedini savez udruga za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj

Razvojna organizacija zaštite potrošača
Provedeno „Strateško planiranje“ aktivnost „Potrošačke snage“
Obilježena 20. obljetnica djelovanja NZRCD
U ponedjeljak 06.11.2023. godine u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, održana je svečanost kojom je obilježeno 20 godina djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Razvojna organizacija zaštite potrošača
Skupština Razvojne organizacije zaštite potrošača
Međimurska županija
Župan primio predstavnike udruga za zaštitu potrošača
Consumer dialogue in Croatia
Novi zakonodavni paket EU u području zaštite prava potrošača – Što EK poduzima za zaštitu potrošača?
Svjetski Dana zaštite prava potrošača 2013
Osnaživanje potrošača u energetskoj tranziciji
HAKOM: Okrugli stol s udrugama za zaštitu potrošača

HAKOM: Okrugli stol s udrugama za zaštitu potrošača

ZAGREB, 25. rujna 2023. - Proteklog tjedna Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao nacionalno regulatorno tijelo koje štiti prava korisnika i nadzire obveze pružatelja usluga u području elektroničkih komunikacija, poštanskih i željezničkih usluga, održala je okrugli stol s predstavnicima udruga potrošača. Na okruglom stolu svoje predstavnike imale su mnoge udruge s gotovo čitavog područja Hrvatske: HUZUP, Društvo potrošač Zagreb, Međimurski potrošač, Društvo potrošača Međimurja, Varaždinski potrošač, Udruga za zaštitu potrošača grada Samobora, Potrošačica - društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske, Udruga za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije, Udruga Potrošački centar Rijeka, Centar za zaštitu potrošača Vukovarsko-srijemske županije „Glas potrošača“, Dalmatinski potrošač te Udruga za edukaciju, zaštitu i informiranje potrošača Slavonski Brod i Savez udruga Razvojna organizacija zaštite potrošača (ROZP). 

Sudionici su ovom prigodom razmijenili iskustva i upoznali se s izmjenama u novom Pravilniku u području zaštite korisnika, koji stupa na snagu početkom iduće godine te s odredbama iz novog Zakona o pristupačnosti proizvoda i usluga. Ovakvi susreti kontinuirano se održavaju s ciljem uspostave još kvalitetnije suradnje s udrugama, dobivanja povratnih informacija i prijedloga, ali i HAKOM-ovog informiranja svih zainteresiranih o novostima na tržištu i pravima korisnika iz pozicije regulatora.

HAKOM

Related Articles

Donatori

Free Joomla! templates by Engine Templates