RAZVOJNA ORGANIZACIJA ZAŠTITE POTROŠAČA - jedini savez udruga za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj

„Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu eura u Republici Hrvatskoj“

Svima dobro poznata i ovih dana vrlo razvikana tema „uvođenje eura“ rezultirala je raspisivanjem natječaja od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja a potom i potpisivanjem ugovora s udrugama odabranim na natječaju. Jedna od udruga koja će provoditi natječaj je i naša organizacija što ste imali prilike vidjeti na vijestima ili pak pročitati u lokalnom tisku.

Naša organizacija provodit će projekt na području četiri županije, Varaždinska županija, Sisačko moslavačka županija, Požeško slavonska županija i Karlovačka županija i to na ukupno 26 prodajnih mjesta i 17 uslužnih mjesta. Nadzirat ćemo 78 roba (artikala) i 32 usluge koje su određene od strane Ministarstva. (Ministarstvo je odredilo vrstu artikla npr. Bijela riža i količinu dok izvoditelji odabiru od kojeg proizvođača će proizvod biti i pri tom se gleda uvijek isti proizvod).
Naš tim sastoji se od šest izvoditelja i vanjskog suradnika koji će se brinuti o postavljanju sadržaja na web stranicu www.euro.rozp.hr . Izvoditelji će obavljati terenski rad kroz sljedeće aktivnosti: praćenje kretanja cijena roba i usluga, praćenje dvojnog iskazivanja cijena, praćenje ispravnog preračunavanja i zaokruživanja cijena i praćenje poštivanja etičkog kodeksa.

Obrađeni prikupljen i po da ci o cijenama roba i usluga te pripadajuća izvješća objavljivat će se na stranici
www.euro.rozp.hr i na profilima društvenih mreža koji će biti otvoreni za potrebe provedbe projekta.

Također će za potrebe projekta biti otvoren info telefon 095/536 98 02 koji će biti u funkciji ponedjeljkom,
srijedom, petkom od 09,00 12,00, utorkom i četvrtkom od 14,00 17,00 te svake prve subote u mjesecu od 09,00 11,00 kroz cijelo razdoblje trajanja projekta završno sa 31.12.2023. godine. Putem telefona moći ćete dobiti sve informacije vezane uz uvođenje eura .

Pozivamo sve potrošače i potrošačice na suradnju u provedbi projekta tako da nam se javite ukoliko primijetite da netko od trgovaca ili ugostitelja krši neke od gore navedenih točaka

Direktorica
Gordana Lukić

Related Articles

Donatori

Free Joomla! templates by Engine Templates